Eerste namen Folkfestival en 10 Days Off bekend
Dranouter Foto: gm
BRUSSEL - De organisatie van het Folkfestival in Dranouter heeft de eerste namen voor 2005 bekendgemaakt. Uitschieters zijn Marianne Faithfull, Lhasa, Louise Attaque en The Proclaimers met daarnaast ook heel wat Belgen op de affiche. Ook 10 Days Off heeft zijn eerste namen vrijgegeven.
De programmatie wordt een ontdekkingsreis voor 'nieuwe' traditionele muziek van over de hele wereld, klinkt het in het persbericht uit Dranouter. Hebben alvast bevestigd voor het Folkfestival: Novastar, Marianne Faithfull, Louise Attaque, Zita Swoon, Lhasa, The Proclaimers en Lunasa.

Daarnaast zijn ook de volgende namen present: Absynthe Minded, Aldo Granato, Amsterdam Klezmer Band, Bert Kruismans, Blunt, Bloedend Hart, Bots, Comas & Guests, Cracow Klezmer Band, Delavega, DJ 6, Laura Vital, Madouce, Neveneffecten, Thoirir, Transsylvanians, Yasmine, Yevgueni en Xarnege.

Het Folkfestival vindt plaats van 5 tot 7 augustus in Dranouter.

10 Days Off

Voor de elfde keer al vindt 10 Days Off deze zomer in de Gentse binnenstad plaats. ,,11 Nachten lang is Gent het decor voor het beste, aanstekelijkste, avontuurlijkste, allez, het hotste in de clubmuziek van nu'', staat in een perscommunique.

De eerste namen: David Morales, Tiefschwarz, Tiga, Nathan Fake, Abe Duque + Blake Baxter, Alter Ego, Mathew Jonson, Michael Mayer, Hyper en High Contrast.

10 Days Off vindt plaats van 15 tot 25 juli in de Gentse Vooruit en het ICC Congrescentrum.