Reisagentschappen boeken hogere omzet
BRUSSEL - De reisagentschappen die aangesloten zijn bij de Belgian Travel Organisation (BTO) hebben in 2004 een omzetcijfer van 1.170 miljard euro gerealiseerd. Dat is zeven procent meer dan de 1.094 miljard euro in 2003.

De verkoop van vliegtuigtickets, de belangrijkste activiteit van de BTO-leden, vertegenwoordigde 66,25 procent van de omzet, tegenover 64,86 procent in 2003.

Terwijl de ticketverkoop van de maatschappijen die behoren tot de IATA (International Air Transport Association) maar met 7,55 procent is gestegen, is de verkoop bij de niet-aangesloten maatschappijen (waarvan het merendeel low cost-maatschappijen) vorig jaar met 23 procent geklommen.

,,Jungle''

,,Dat toont duidelijk aan dat de reisbureaus een belangrijke rol spelen in de jungle van de aangeboden prijzen in de markt. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen doen vele klanten een beroep op het advies van een reisagent om een luchtvaartmaatschappij te kiezen en dit ook voor low cost carriers'', aldus de BTO.

De agentschappen die bij de BTO zijn aangesloten beheren in totaal meer dan 400 verkooppunten in België (in 2003 waren dat nog 304 verkooppunten) en geven werk aan meer dan 2.000 mensen.