TURNHOUT - De vader van de zeventien maanden oude baby uit Kasterlee die vorige week op verdachte wijze overleed, is vanochtend voor de raadkamer van Turnhout verschenen.
De advocaat van de man pleitte dat zijn cliënt onschuldig is. De raadkamer neemt in de loop van de namiddag een beslissing over de verdere aanhouding van de man die beticht wordt van doodslag.

De vader, N.B., werd vorige vrijdag officieel aangehouden door de onderzoeksrechter in Turnhout op beschuldiging van doodslag op zijn zeventien maanden oude dochter. Het meisje werd woensdag in verdachte omstandigheden aangetroffen in de woning van N.B. en zijn Turkse echtgenote. Volgens meester Christian Clement heeft de man niets gedaan.

,,In beroep''

,,Ik begrijp dat het onderzoek goed gevoerd moet worden, maar mijn cliënt is onschuldig'', aldus Christian Clement. ,,Als de raadkamer beslist om de man verder aan te houden, gaan we zeker in beroep.''

Volgens de verklaringen van de man zelf heeft hij zijn dochtertje gevonden met het hoofdje tussen de spijlen van het bed. ,,De wetsdokter zegt dat dat niet onmogelijk, maar wel weinig plausibel is'', weet Clement. ,,De tegenstrijdigheden waarover sprake is, gaan eigenlijk maar over enkele details. Het kind was nu eenmaal een avonturier.''

Baby uit Maldegem begraven

Een tweehonderdtal personen hebben vanochtend dan weer de begrafenis bijgewoond van de baby die verleden woensdag dood werd aangetroffen in een vuilnisophaalwagen van de gemeente Maldegem. De eredienst was betaald door de gemeente.

Het onderzoek naar de ouders van het kind gaat ondertussen verder maar heeft nog geen sporen opgeleverd.