Oprichter Eurythmics veilt piano
Eurythmics Foto: bbc
LONDEN - Een piano die werd gebruikt door sterren als Bob Dylan en Sir Paul McCartney en in de handen was van Eurythmics-frontman Dave Stewart is verkocht op een veiling. Dat heeft de BBC vandaag gemeld.
De Bechstein vleugelpiano ging gisteren voor 3.600 pond (5.265 euro) onder de hamer in het veilinghuis Bonham in Londen.

De piano stond in Stewarts Church Studios in Londen vanaf de oprichting van Eurythmics in 1982 tot vorig jaar, toen de studio werd verkocht aan David Gray. De piano verhuisde toen naar Stewarts huis waar het werd gebruikt tijdens opnames van Gwen Stefani en Joss Stone.

Toen Stewart naar de VS verhuisde, besloot hij de piano te verkopen.

In een briefje, ondertekend door Stewart staat te lezen: ,,Ik heb de Bechstein piano zien bespelen door zoveel muzieklegendes zoals Bob Dylan, Paul McCartney, Brian Ferry en natuurlijk Eurythmics-zangeres Annie (Lennox), die er heel vaak op speelde. Eurythmics schreef vele nummers in de Church Studios. Deze Bechstein vleugelpiano werd vaak gebruikt tijdens het liedjesschrijven en is te horen op tal van van onze albums".