KORTRIJK - De man die onlangs werd aangehouden in het SM-kelderdossier in Kortrijk, krijgt een effectieve celstraf van drie jaar omdat hij zijn vijftienjarige dochter misbruikte.

Zo oordeelde de correctionele rechtbank van Kortrijk.

De 38-jarige M.W. zat al sinds oktober 2004 in voorhechtenis. Nu veroordeelde de rechter hem tot 5 jaar cel, waarvan hij nog twee jaar effectief moet uitzitten De Kortrijkse rechtbank legde de veroordeelde ook een reeks probatievoorwaarden op voor zijn voorwaardelijke straf. Voorts verliest de man voor tien jaar zijn burgerrechten en wordt hij tien jaar terbeschikking gesteld van de regering.

M.W. werd veroordeeld voor de verkrachting van zijn dochter en openbare zedenschennis. De rechtbank tilde zeer zwaar aan de feiten en gaf hem meer dan hetgeen het openbaar ministerie had gevraagd.

SM-kelder

Over het dossier van de SM-kelder in Kortrijk, heeft de man tijdens zijn hele voorhechtenis niets gelost. ,,Ik heb hem er wel over gesproken nadat hij ook in die zaak was aangehouden, maar heb het dossier nog niet kunnen inkijken', geeft zijn advocate toe. ,,Maar ook daar zal hij zijn verantwoordelijkheid opnemen. In de pers was er sprake van geld dat hij zou innen van zijn zoon, die tegen betaling meedeed aan de SM-seks. Maar dat kan niet veel zijn geweest, want het gezin had grote financiële problemen'', aldus de advocate nog.