Huwelijk Charles en Camilla ,,vervloekt'' (update)
Foto: ©reuters
LONDEN - Het huwelijk van de Britse prins Charles met Camilla Parker Bowles is beslist ,,vervloekt'', zo concludeert de Britse pers vandaag ironisch. Het huwelijk zou oorspronkelijk vrijdag plaatsvinden, maar omdat prins Charles die dag de begrafenisplechtigheid van paus Johannes Paulus II moet bijwonen, werd het huwelijk een dag uitgesteld.

,,Why me?'' zou een ,,woendende en ontgoochelde'' Charles zich volgens de Daily Mirror afvragen. ,,Geen huwelijk maar begrafenis'', titelt de krant nog. Die andere boulevardkrant, Sun, stelt de ,,ontgoocheling van de koningin'' voorop ,,ten aanzien van de vloek op haar zoon en zijn vervloekte huwelijk''.

,,Camilla's grote dag is vervloekt'', meent ook de Daily Express en de Daily Mail vraagt zich af ,,wat er nu nog kan misgaan''.

Opeenstapeling van tegenslagen

Alle kranten herinneren aan de opeenstapeling van tegenslagen die het prinselijk paar te verwerken kreeg sinds de aankondiging van het huwelijk op 10 februari. Zo werd de wettelijkheid van het huwelijk in twijfel getrokken en kondigde de koningin aan dat ze niet aanwezig zou zijn bij de burgerlijke ceremonie.

Het gevoel van voortdurende tegenslagen voor de verloofden werd nog uitvergroot met een foto die maandagmiddag werd genomen tijdens een herdenkingsdienst voor de paus in Londen en die het gelukkige paar toont in rouwkledij.

,,Monarchie mee met zijn tijd''

De Guardian (centrum-links) en de Times (rechts) loven de beslissing van de kroonprins. ,,Charles stelt Rome op de eerste plaats'', schrijft de Guardian. De Times verwelkomt de keuze van Charles als ,,een keuze die rekening houdt met het oecumenisch principe'', maar ook als een bewijs van de ,,aard van de hedendaagse monarchie'', een instituut dat hiermee volgens de krant aantoont mee te gaan met zijn tijd.

Kopbrekens voor BBC

De beslissing om het huwelijk uit te stellen, bezorgt ook de BBC kopbrekens. Het gedeelte van het huwelijk dat de openbare omroep op BBC1 wilde coveren, dreigt immers samen te vallen met de uitzending van de bij de Britten immens populaire paardenkoers Grand National, zo meldt The Guardian.

De uitzending van de Grand National Steeple Chase vanuit Aintree bij Liverpool stond zaterdag geprogrammeerd vanaf 13 uur Britse tijd. De race zelf start traditioneel om 15.45 uur. Het huwelijk van de Britse kroonprins en zijn verloofde zal om 13.30 uur plaatsvinden.