Man getuigt over misbruik door Jackson
Foto: epa
SANTA MARIA - In het proces tegen Michael Jackson heeft een 24-jarige man gisteren getuigd hoe de Amerikaanse superster hem vroeger seksueel heeft lastiggevallen.

Jason Francia, zoon van een vroegere huishoudster van Jackson, vertelde hoe de zanger hem op het eind van de jaren tachtig drie keer had betast toen hij tussen zeven en tien jaar oud was. Telkens was dit met onschuldige kietelspelletjes begonnen, getuigde de man voor het Santa Maria Superior Court in Californië.

De eerste keer gebeurde dit in een appartement in Los Angeles. Toen de jongen op zijn knieën televisie zat te kijken, zou Jackson gekieteld hebben. Het eindigde ermee dat de zanger de geslachtsorganen van de jongen in zijn korte broek betastte.

,,Friemelen''

Een andere keer gleed volgens de getuige de zanger na alweer wat kietelen met zijn arm langs het been van Francia tot hij uitkwam bij de genitaliën die hij minutenlang vasthield. Op vraag van de verdediging verduidelijkte Francia dat het geen streling betrof, maar enkel wat friemelen.

De getuige heeft naar eigen zeggen tussen zijn dertiende en achttiende levensjaar een psychologische behandeling ondergaan omwille van de feiten.

Afkoopsom

De familie van de jongen zou dan in 1994 een afkoopsom van meer dan twee miljoen dollar hebben ontvangen. Het vermoedelijke slachtoffer heeft in ieder geval geen klacht ingediend.

Procureur Tom Sneddon heeft vorige week van rechter Rodney Melville verkregen dat de popster met vroegere vermoedelijke slachtoffers van kindermisbruik wordt geconfronteerd. Het openbaar ministerie wil vijf gevallen aanhalen en daarvoor negen getuigen ondervragen, onder wie de moeder van een toen eveneens dertienjarige jongen die in 1993 door Jackson zou zijn aangerand. Hij had wel klacht ingediend, maar de zaak werd geseponeerd nadat de superster een minnelijke schikking van miljoenen dollars had getroffen.

Wijnkelder

In een ander getuigenis maandag vertelde een vroegere medewerker van de superster, Jesus Salas, dat hij ooit eens drie jongens zeer dronken had gezien nadat ze met Jackson in diens wijnkelder waren geweest, aldus de BBC.