Pulitzers voor LA Times en Wall Street Journal
Foto: ap
NEW YORK - De kranten de Los Angeles Times en de Wall Street Journal hebben gisteren elk twee Pulitzerprijzen in de wacht gesleept. De Pulitzerprijs is de meest prestigieuze Amerikaanse prijs voor journalistiek.
De belangrijkste categorie, ,,public service'', werd gewonnen door de LA Times voor de moedige en volledige reeks over medische problemen die dodelijke gevolgen hadden en racistische daden in een groot openbaar ziekenhuis.

De krant sleepte ook de prijs voor de internationale reportage in de wacht voor de verslaggeving van Kim Murphy over Rusland tegenover het terrorisme en de economische ontwikkelingen.

De Wall Street Journal werd beloond in de categorie ,,beat reporting'' voor een artikel over de overlevende van kanker. Ook in de rubriek ,,criticism'' won de krant een prijs voor de filmrecensies.

De fotografen van Associated Press delen de prijs voor ,,breaking news photography'' wegens hun foto's van een jaar lang gevechten in Irak.

Later deze maand worden de prijzen overhandigd in de universiteit van Columbia in New York. Aan elke prijs is 10.000 dollar verbonden, behalve de prijs ,,public service'', die een gouden medaille omvat.