AS Roma schakelt Real uit
Foto: reuters
Na een teleurstellende wedstrijd waarin doelpuntenkoning Ruud van Nistelrooy node werd gemist, verdween Real Madrid roemloos uit de Champions League. De recordhouder verloor met 1-2 van AS Roma, en sneuvelt nu al voor de vierde keer in de 1/8ste finales.
Real Madrid moest een 1-2-nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen, maar wilde of kon AS Roma niet bij de keel grijpen. Het oefende uitsluitend steriele druk uit en was alleen op stilstaande fasen gevaarlijk. Een afgeweken vrije trap van Baptista, in de aanval met Raúl en Robinho, was de beste kans voor de Madrilenen in de eerste helft. Een goeie Casillas hield Madrid recht toen Aquilani twee keer kort na elkaar kon uithalen vanop afstand.

In de tweede helft probeerde Madrid het tempo op te voeren, maar indrukwekkend was het thuisoffensief allerminst. Opnieuw Baptista dreigde met een vrijschop, maar de Braziliaan zag zijn poging op de lat stranden. Roma probeerde er af en toe eens uit te komen op de counter en Perrotta dwong zijn landgenoot Cannavaro tot spectaculair brandweerwerk voor het Madrileense doel. Het alarmsignaal ging opnieuw af toen de Romeinse invaller Vucinic bij zijn eerste balcontact het doelhout van Casillas deed trillen.

Madrid-trainer Bernd Schuster gooide de youngsters Drenthe en Miguel Torres in de strijd, maar ook zij konden de Koninklijke niet aan het swingen krijgen. Robinho kende zijn avond niet en ook Raúl kon in zijn 118de Champions League-wedstrijd voor Madrid de bakens niet verzetten.

Een kwartier voor tijd leek het lot van de thuisploeg bezegeld. Eerst werd de Real-verdediger Pepe uitgesloten met een tweede kaart, even later kopte de Braziliaan Taddei met een fraaie kopbal Roma op voorsprong. Maar twee minuten later scoorde Raúl op aangeven van Robinho tegen. De assistent van scheidsrechter Kyros Vassaras zag niet dat de kapitein zijn 61ste doelpunt in de Champions League uit buitenspelpositie scoorde.

Madrid raakte wel naast, maar niet over de Romeinen. Het was uiteindelijk Vucinic die in de blessuretijd Madrid de doodsteek en Roma de verdiende overwinning bezorgde.

Real Madrid sneuvelt voor vierde keer op rij in 1/8ste finales

Chelsea op een been

Chelsea heeft zich in eigen huis als derde Engelse club geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Londenaren wonnen in een avondwandeling met 3-0 van Olympiakos nadat de heenwedstrijd op 0-0 was geëindigd.

Bij Chelsea was doelman Petr Chech onbeschikbaar met een enkelblessure. Cudicini nam zijn plaats in. Voor het overige had coach Avram Grant enkel luxeproblemen bij de samenstelling van zijn team. Zo moest hij Michael Essien en Nicolas Anelka op de bank laten. Makelele en Kalou kregen de voorkeur.

Chelsea is vlot bij schot de jongste dagen. Afgelopen weekend won het al met 0-4 van West Ham en gisteren was het al na zes minuten raak. De bezoekers werden verrast door een snelle inworp en de voorzet van Lampard kon door de vrijstaande Michael Ballack makkelijk binnengekopt worden. Olympiakos stond voor het eerst in negen jaar in de knock-out fase van de Champions Legaue en acteerde slordig tegen het Europees beslagen Chelsea.

Na 25 minuten moest Nikopolids zich opnieuw omdraaien. Lampard trof ditmaal raak in het schoeisel dat hij had laten maken na zijn honderdste goal voor Chelsea. Terry verlengde met het hoofd een kopbal van Makelele en nadat het schot van Ballack werd afgeweerd, zag Lampard zijn kans schoon. Olympiakos had nog geen enkele kans laten optekenen. Na rust zag Lampard eerst een derde treffer gestopt, maar toen Olympiakos alweer slap verdedigde op een corner maakte Kalou van dichtbij toch de 3-0. Chelsea is nu al 60 wedstrijden ongeslagen op Stamford Brigde en neemt die thuisreputatie mee naar de kwartfinales.

Verlengingen moeten uitsluitsel geven

Schalke04 had strafschoppen nodig om zich te ontdoen van FC Porto. Na twee verlengingen was het 1-0 in het voordeel van de Portugezen. De Duitsers wonnen de heenwedstrijd met 1-0