Deelnemende ploegen Parijs-Nice stappen naar TAS
De teams die zondag willen starten in Parijs-Nice stappen naar het Internationaal Sporttribunaal (TAS) in Lausanne. Ze hopen op deze manier zo snel mogelijk te achterhalen of deelnemen aan de Franse rittenkoers mogelijke sancties met zich kan meebrengen.
De Internationale Wielerunie (UCI) dreigt er door zijn conflict met organisator ASO (Amaury Sport Organisation) immers mee om de ploegen die starten in de 'Koers naar de Zon' te schorsen.

"De IPCT (de organisatie waarin de ProTourteams zich verenigd hebben, zonder Française des Jeux) heeft al eerder verklaard dat ze zich niet wil mengen in het conflict maar ze moet wel de rechten van haar leden verdedigen", klinkt het in een communiqué. "De teams bevinden zich in deze zaak tussen hamer en aambeeld. Enerzijds kan niet-deelname de sportieve en economische belangen van de teams ernstig beschadigen en zelfs hun voortbestaan in gevaar brengen. Anderzijds riskeren de teams zware sancties van de UCI die de rest van het seizoen kunnen hypothekeren", besluit de tekst.

De IPCT vraagt dat het TAS zo spoedig mogelijk een uitspraak doet.