De Franstalige liberalen zijn bereid onderhandelingen op te starten om de huidige meerderheid uit te breiden met Ecolo. Dat laat vicepremier en MR-voorzitter Didier Reynders woensdag weten naar aanleiding van het overleg tussen premier in spe Yves Leterme en de vijf voorzitters van de huidige meerderheidspartijen.
Volgens Reynders heeft hij woensdagmiddag op het overleg verslag uitgebracht over de gesprekken die hij maandag voerde met sp.a, Ecolo en Groen!. 'Ik heb niet alleen vastgesteld dat de SP.A in een regering wil stappen zonder de liberalen, maar ook dat Ecolo bereid is onderhandelingen op te starten', stelt Reynders.

'Ik heb altijd gezegd dat het niet zeker is dat alle partijen van de interim-regering ook in de definitieve regering zullen zittten of dat alle huidige oppositiepartijen ook in de oppositie zullen blijven', voegde hij eraan toe. Volgens Reynders is de MR bereid de meerderheid uit te breiden en - indien formateur Yves Leterme dat wenst - met Ecolo onderhandelingen op te starten.