Leuvense technologie in Italiaanse superauto
Foto: epa
Het Leuvense technologiebedrijf Materialise heeft onderdelen gemaakt voor de Sintesi, een 'concept car' van de Italiaanse autocarrosseriebouwer Pininfarina. Dat heeft het bedrijf woensdag gemeld. De Sintesi is vandaag voorgesteld op het autosalon van Genève.
'De Sintesi is een sportwagen ontwikkeld vanuit een uiterst vernieuwende aanpak', luidt het in een persbericht. 'Men ziet de wagen niet als een vorm die de mechaniek omhult, maar als iets dat vorm geeft aan de mechaniek rondom de passagiers, met de passagiers als vertrekpunt. Deze aanpak, bekend als Liquid Packaging, heeft een verbetering van de gewichtsverdeling en een verlaging van het zwaartepunt tot gevolg.'

De nieuwe designvormen en futuristische aanpak van de Sintesi lieten niet toe om een beroep te doen op traditionele productietechnieken. Daarom richtte Pininfarina zich tot Materialise en zijn 'Freeform Manufacturing', waar geen matrijzen aan te pas komen.

In de Sintesi zijn onder meer het dashboard, de radiator, controlepanelen, de dakantenne, de afstandsbediening en de lichtconsole gemaakt door Materialise.

'Vandaag wordt 'Freeform Manufacturing' steeds meer ingeschakeld bij de productie van concept cars. Op termijn zal deze methode ook in de auto-industrie aangewend worden voor echte productiestukken', klinkt het bij Materialise.