Turkse gevechtshelikopters hebben opnieuw bases van de Turks-Koerdische rebellenbeweging PKK in Noord-Irak aangevallen. De Turkse tv-zender NTV heeft dat woensdag bericht.
De zender zei dat van Iraaks-Koerdische functionarissen te hebben vernomen. Die zeiden dat de aanvallen werden uitgevoerd in de regio Sidekan. Turkije heeft de aanvallen nog niet bevestigd.

Vrijdag beëindigde het leger een acht dagen durend grondoffensief tegen de PKK in Noord-Irak. Voorafgaand aan het offensief werd een aantal luchtaanvallen op de rebellen uitgevoerd.

De regering kreeg al in oktober toestemming van het parlement om troepen naar Noord-Irak te sturen. Irak en de Verenigde Staten maakten daar evenwel ernstig bezwaar tegen, uit angst voor ontwrichting van het betrekkelijk stabiele Noord-Irak.

Na een onderhoud tussen de VS en Turkije, begin november, begon de VS Turkije te voorzien van inlichtingen over de PKK, opdat Turkije zich beter zou kunnen wapenen tegen de PKK-aanvallen vanuit Irak. De grondoperatie kwam er uiteindelijk toch, maar werd onder meer op aandringen van de VS vrij snel beëindigd. De oppositie verweet de regering daarop aan de leiband van de VS te lopen. Volgens het leger was de grondoperatie succesvol.