Het Oscarwinnende regieduo Ethan en Joel Coen wil tegen volgende herfst hun nieuwste film met sterbezetting in de filmzalen releasen. In de politiekomedie "Burn after Reading" staan Oscarwinnares Tilda Swinton, Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich en Frances McDormand op de affiche.
Tijdens de Oscaruitreiking in februari sleepten de gebroeders Coen met de western "No Country for Old Men" vier prijzen in de wacht. Drie Oscars, die voor beste film, regie en scenario, kwamen in de trofeeënkast van de broers terecht. De Spanjaard Javier Bardem, hoofdrolspeler in de prent, kwam als beste acteur uit de bus.

In "Burn After Reading" kruipt Malkovich in de huid van een voormalige CIA-agent die zijn memoires op papier heeft gezet, waarbij hij geheime informatie over de Amerikaanse regering lekt. Zijn echtgenote, gespeeld door Swinton, besluit het manuscript te stelen om het als onderpand te gebruiken tijdens hun scheiding.

Maar zij verliest het manuscript, dat in de handen van twee fitnesstrainers terechtkomt, vertolkt door McDormand en Pitt. Clooney speelt de rol van huurmoordenaar, die door de regering werd ingehuurd om de memoires terug te halen.

De komedie is gebaseerd op het boek "Burn After Reading: Presidents, CIA Directors And Secret Intelligence" van de voormalige CIA-baas Stansfield Turner.