Zeven skipistes open in Oostkantons
Foto: marc herremans
In de Oostkantons kan er woensdag op zeven skipistes geskied worden. De skiërs kunnen terecht op pistes in Bütchenbach, Worriken, Ovifat, Rocherath, Elsenborn, Haus Ternell in Eupen en in Losheimergraben. Ook de zon is mogelijk straks van de partij, zo luidt het.
De sneeuw bedekt de Oostkantons al sinds dinsdagochtend en door de negatieve temperaturen van afgelopen nacht is het witte tapijt blijven liggen. Er viel woensdagochtend bovendien verse sneeuw wat zorgt voor een nog betere kwaliteit.

Het KMI voorziet ook nog sneeuwbuien in de Ardennen en negatieve temperaturen voor donderdag. Op vrijdag wordt regen verwacht. De dooi zou nog voor het weekend inzetten.

'Het is pas de tweede dag dat we open zijn in de afgelopen twee jaar', zegt Alexander Feschir, uitbater van een skiverhuurcentrum aan het Signal de Botrange. 'Deze activiteit is financieel niet zo interessant, maar we hebben allemaal ook andere activiteiten. Dit is slechts bijkomend.'

Hoewel er dinsdag weinig volk kwam afgezakt naar de Oostkantons, rekenen de verhuurcentra voor woensdag op veel meer volk. 'De wegen liggen er perfect bij. We hebben een trouw publiek.'