De website Fitnathemovie.com is vanaf woensdagochtend online. De Nederlandse politicus Geert Wilders, leider van de PVV, meldde twee weken geleden dat hij in elk geval op deze website zijn anti-Koranfilm Fitna zal vertonen.
Op de site staat, op een zwarte achtergrond, de tekst 'Geert Wilders presents Fitna - Coming Soon'. Daarnaast is een afbeelding te zien van de voorkant van een Koran waarop de Arabische tekst Allahu Akhbar staat, wat 'God is de Grootste' betekent.

De host van de site zit in de Verenigde Staten. Overigens hoeft de lancering van de website niet te betekenen dat Fitna niet op de Nederlandse televisie te zien zal zijn. Wilders liet woensdag weten nog steeds in gesprek te zijn met Nederlandse omroepen.

In Fitna wil Wilders zijn mening verbeelden dat de Koran, het heilige geschrift voor moslims, een fascistisch boek is dat nog altijd aanzet tot geweld. Volgens de politicus blijft de film binnen de kaders van de Nederlandse wet.

De titel van de film is het Arabisch voor 'beproeving'. Het moeilijk te duiden woord, dat oorspronkelijk 'smidshamer' betekende, verwijst naar de strijd binnen het geloof om het wezen van de islam.