Het postbedrijf TNT en Postbank sluiten in Nederland 250 postkantoren. Daarbij gaan de komende vijf jaar 1.850 banen verloren. Dat maakten de concerns woensdag bekend.
TNT en Postbank gaan zich richten op eigen verkooppunten voor post- en bankzaken. Beide verplaatsen komende vijf jaar hun gezameljke dienstverlening in de hoofdpostkantoren naar eigen TNT Post en Postbank locaties.

TNT en ING willen gedwongen ontslag 'tot het minimum beperken', zo zei directielid Bart Schlatmann van ING. ING reserveert een bedrag van 87 miljoen euro om de afvloeiing van het personeel te betalen. Volgens een woordvoerder van vakbond CNV Dienstenbond zal TNT ongeveer ook zo'n bedrag beschikbaar stellen.

'Dit is een zeer moeilijke boodschap voor de mensen. Ze gaan een totaal onzekere periode tegemoet in de komende vijf jaar. We zullen proberen gedwongen ontslag te voorkomen', zei de woordvoerder van CNV.

Om de dienstverlening aan consumenten op peil te houden, zal TNT de komende jaren nog eens 750 verkooppunten in winkels vestigen. Dat zijn er nu 1.850. Verder handhaven ING en TNT 550 verkooppunten in winkels.

ING bouwt de komende jaren, zoals eerder bekendgemaakt, vestigingen van de Postbank om in ING-kantoren. Het gaat om 283 vestigingen. Het bedrijf trekt voor deze operatie 175 miljoen euro uit.