BRUSSEL - Het artiestenbudget van het Rock Werchterfestival is de jongste zeven jaar met ongeveer 500 procent gestegen. Met dat cijfer probeert organisator Herman Schueremans de gigantische kritiek te ontzenuwen over de nieuwe prijsstijgingen voor zijn rockfestival. Dat schrijft De Morgen.
Schueremans ligt onder vuur omdat de drankjes op de festivalweide deze zomer een halve euro duurder worden. Ook de prijs van een combiticket - 165 euro voor vier dagen - is voorwerp van publieke verontwaardiging.

Schueremans geeft toe dat zijn festival winstgevend blijft, maar ontkent dat Rock Werchter te duur zou zijn. Wel merkt Schueremans op dat de prijzen van de artiestengages in de rocksector al enkele jaren de pan uit swingen.

In 2001, toen Rock Werchter maar drie dagen duurde, bedroeg het totale artiestenbudget van het festival 1.300.000 euro. Vorig jaar was het bedrag dat werd uitgegeven aan de gages van de bands al gestegen tot 5.305.000 euro.

Een combiticket voor Rock Werchter blijft intussen, zeker in vergelijking met andere grote Europese muziekfestivals, relatief goedkoop. Voor drie dagen Glastonbury tel je 189 euro neer, voor drie dagen Reading 228 euro. Kaartjes voor Pinkpop in het Nederlandse Landgraaf kosten, inclusief camping, 129 euro, maar aangezien dat festival een dag minder lang duurt dan dat van Werchter, ligt de dagprijs sowieso hoger.