Het nieuws over de dood van Frederiek Nolf kwam ook hard aan bij zijn ploegmakkers die op dit moment in Frankrijk de Ster van Bessèges rijden. "Het nieuws is bij ons ingeslagen als een bom", vertelt ploegdirecteur Walter Planckaert. "Het is hier ongeloof en onbegrip troef bij de renners en begeleiders. We zullen Frederiek Nolf blijven herinneren als een lieve, gemanierde, brave en talentvolle jongen die volop zijn carriere aan het uitbouwen was."
"Frederiek had binnen de twee jaar zijn beste niveau kunnen bereiken. Het lot heeft er echter anders over beslist. Naar de oorzaak van het overlijden is het nog gissen. De meest recente medische testen wezen alvast niet op een of ander probleem. Integendeel, die waren allen heel goed. Kristof Goddaert die met hem in Qatar de hotelkamer deelde had 's nachts niets opgemerkt. Wij zijn enorm getroffen door dit verlies en starten vandaag uit eerbied niet meer tijdens de tweede rit in de Ster van Bessèges."

"Voor de ouders en familie van Frederiek Nolf moet dit nieuws nog harder aankomen. Hun zoon zou dinsdag 22 jaar zijn geworden. Veel te jong om dan al uit het leven getrokken te worden. Wanneer we met de ploeg opnieuw in actie komen is vandaag niet aan de orde. Wij willen het overlijden van onze renner in alle rust en sereniteit verwerken. We nemen de draad wel weer op wanneer wij dat nodig achten", besluit Planckaert.