Didier Mbenga kreeg één minuut speeltijd bij Dallas, dat zaterdag zijn elfde opeenvolgende zege boekte in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De Mavericks versloegen Seattle met 110-91. Mbenga pakte één defensieve rebound. Josh Howard (23 punten) en Jason Terry (22) waren de topscorers bij Dallas.
De Texanen zorgen voor de langste serie overwinningen dit seizoen in de NBA. Het is van 11 januari geleden dat ze nog eens verloren. Ze komen nu samen met San Antonio op kop in de Western Conference.

De Los Angeles Lakers slaagden er ondanks 35 punten van Kobe Bryant niet in te gaan winnen bij NewOrleans. De Hornets haalden met 106-90 de buit binnen. Allen Iverson maakte zijn rentree, nadat hij vier wedstrijden aan de kant moest blijven wegens een enkelblessure. Hij scoorde meteen 34 punten en hielp Philadelphia zo aan een 95-100 zege op het terrein van Cleveland. LeBron James leverde 34 punten voor Cleveland af. Voor Philadelphia betekende het de eerste zege na zes verliesbeurten.

Vince Carter realiseerde de tweede triple-double in zijn carrière. Met 28 punten, 10 assists en 13 rebounds droeg hij meer dan zijn steentje bij aan de 105-92 zege van New Jersey tegen Miami. Bij de Heat deed Dwayne Wade het met 31 punten goed, maar speelde Shaquille O’Neal (11 punten) een flauwe partij.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig