Nieuwe naaktfoto's Spencer Tunick in Brugge
BRUGGE - De Amerikaanse naaktfotograaf Spencer Tunick heeft zondagmorgen in en om het Concertgebouw in Brugge foto's genomen van een zeventigtal naakte mannen die met witte chocolade waren overgoten. Het was het tweede project van de kunstenaar in Brugge.
De naakte mannen die zondagmorgen werden gefotografeerd, werden geselecteerd uit de kandidaten van Tunicks vorig project in Brugge. Om de locatie en het project zo lang mogelijk geheim te houden, kreeg een honderdtal mannen pas zaterdagmiddag een uitnodiging om op zondagvoormiddag aan de installatie met witte chocolade in het Concertgebouw deel te nemen: 68 mannen gingen op de uitnodiging in. De oudste was 63, de jongste 18.

De kunstenaar koos voor twee locaties in het Concertgebouw en voor twee buitenopnames vóór het gebouw. Alle deelnemers gingen ook op het laatste voorstel in.

Spencer Tunick, die in New York woont, specialiseert zich sinds 1992 in het maken van foto's en video's van naakt in publiek. In zijn woonplaats werd hij daarvoor vijf keer gearresteerd. Er werd een gerechtelijke procedure tegen de kunstenaar gestart, die leidde tot een aanpassing van de burgerrechten en een uitspraak ten gunste van Tunick.

In mei 2005 fotografeerde Tunick 2.000 naakte mannen en vrouwen, met onder andere het Brugse Belfort als achtergrond, en een zestigtal naakte vrouwen die met fondantchocolade waren overgoten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig