28 minderjarigen onder invloed drugs in Gaverse dancing
Tijdens een razzia in dancing Oh in Gavere in de buurt van Gent zijn 28 minderjarigen betrapt onder invloed van drugs. Twee minderjarigen hadden ook een verboden wapen bij. Er waren tijdens de razzia meer dan zevenhonderd jongeren in de discotheek. Er werden ook zeer veel pillen en andere drugs gevonden. De politieactie was bedoeld om dealers op te pakken na klachten over druggebruik in de dancing, maar er konden geen dealers worden gevat. Tot nu toe is niemand voorgeleid.
de grootscheepse actie kwam er na samenwerking van verschillende diensten van de lokale en federale politie, de sociale inspectie en de belastingsdienst op initiatief van het parket van Gent. Er zouden openlijk drugs verhandeld worden en jongeren afgevoerd worden met een overdosis zonder dat de politie werd verwittigd.

Toen de politie zaterdagnacht om drie uur binnenviel in de dancing werden alle minderjarigen van de 730 aanwezigen onderworpen aan een drugstest. Daarvan bleken 21 jongeren positief. Nog elf anderen werden meegenomen voor een grondiger verhoor, zeven van hen waren eveneens positief.

Twee jongeren waren in het bezit van een verboden wapen. En er waren vijf minderjarigen jonger dan 16 aanwezig. Op de grond van de zaal werden kleinere hoeveelheden drugs gevonden: 100 xtc-pillen, vijf flesjes vloeibare xtc, marihuana, speed, heroïne en cocaïne.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig