BRUSSEL - Dat vrouwen steeds vaker een stapje in de wereld zetten en daarbij ook niet op een of twee pinten kijken, baart met name in het toch al zo dorstige Engeland steeds meer zorgen. En de Sunday Times meldt nu dat dit voor een nieuwe nichejob heeft gezorgd: buitenwipster (v) in dancings en nachtclubs.
Volgens Kate O’Brien, een sociologe van de universiteit van Durham, komen vechtpartijen tussen dronken vrouwen nu bijna even vaak voor als tussen mannen. En volgens O’Brien, die in het kader van haar onderzoek zelf undercover ging werken in nachtclubs, zijn die ’cat fights’ vaak nog ernstiger omdat ze er sterker op zijn gericht om verminkingen te veroorzaken.

Naast die vechtpartijen (waarbij ook vaak messen en andere wapens worden gebruikt) duiken er in het Britse nachtleven ook steeds meer vrouwelijke drugsdealers op en dat alles heeft ertoe geleid dat steeds meer dancings voor de deur ook vrouwen posteren. Daarmee hopen ze te voorkomen dat de zaken uit de hand lopen, omdat vrouwen beter dan mannelijke collega’s in staat zijn om de gemoederen verbaal te kalmeren en omdat het toch wat gevoelig kan liggen om opgewonden vrouwelijke bezoekers te laten aanpakken door bodybuilders van het andere geslacht.

Dat er een gat in de markt is voor vrouwen die hun mannetje kunnen staan blijkt uit officiële cijfers die aangeven dat het percentage buitenwipsters de voorbije paar jaar is gestegen van 2 procent tot 11 procent.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig