Brokeback Mountain en Crash winnen scenarioprijzen in Los Angeles
Foto: rr
LOS ANGELES -De Amerikaanse vereniging van scenaristen (Writers Guild of America, WGA) heeft Brokeback Mountain en Crash in Los Angeles de trofee toegekend voor beste filmscenario. De WGA-prijzen worden traditioneel enkele weken voor de Oscars uitgereikt.
Larry McMurtry en Diana Ossana, de scenarioschrijvers van Brokeback Mountain kregen de prijs voor beste scenario voor hun bewerking van de novelle van Annie Proulx. Vorige maand sleepten de scenaristen nog een Golden Globe in de wacht. De homo-cowboyfilm van Ang Lee is met acht nominaties de grote favoriet voor de Oscars. De WGA verkoos het scenario van Brokeback Mountain boven dat van Truman Capote, The Constant gardener, A history of violence en Syriana.

Paul Haggis en Bobby Moresco vielen zaterdagavond in de prijzen voor het scenario van Crash, een op waargebeurde feiten gebaseerd verhaal over hedendaagse raciale spanningen in Los Angeles. De auteurs kregen de WGA-prijs voor meest originele scenario. De andere genomineerden in deze categorie waren Good night and good luck, The squid and the whale, Cinderella Man en The 40 year old virgin.

Crash is net als Good night and good luck zes keer genomineerd voor een Oscar. De film is de grootste concurrent van Brokeback Mountain voor de Oscar in de categorieën beste film en beste scenario.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig