De stad Geraardsbergen zal uiteindelijk geen klacht indienen tegen de veroorzaker van de vervuiling in de Dender. Dat is dinsdag beslist in het college, zo bevestigt burgemeester Freddy De Chou aan Belga.
Het college van burgemeester en schepenen besliste dinsdag om geen klacht in te dienen. 'Alles is uiteindelijk toch vrij snel opgelost', stelt De Chou. Ook de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Vlaams gewest zouden volgens de Geraardsbergse burgemeester afzien van een klacht.

Guido De Padt, schepen van Toerisme in Geraardsbergen, wilde na het incident dat de stad een klacht indiende als signaal. 'Dit voorval werpt een smet over onze streek', aldus De Padt.

Geraardsbergen zal de bevoegde ministers aan Waalse en Vlaamse kant wel een brief schrijven, waarin de stad haar bezorgdheid uitdrukt over de waterkwaliteit van de Dender. In de brief worden de ministers ook aangespoord om voor toekomstige incidenten een betere communicatie voor te bereiden, ook naar Geraardsbergen 'als eerste stad aan Vlaamse kant', aldus De Chou.