De Amerikaanse wielerploeg Garmin-Transitions heeft dinsdag zijn renners voor het seizoen 2010 voorgesteld. De ploeg moest de Brit Bradley Wiggins laten gaan en rekent nu vooral op de Amerikanen Christian Vande Velde en Tylar Farrar om de hoge verwachtingen in te lossen. Ook de Belg Johan Vansummeren staat onder contract bij Garmin.
Vansummeren zal naast de Nederlander Maartijn Maaskant in de voorjaarsklassiekers uitgespeeld worden. Voor het rondewerk rekent Garmin op Vande Velde. De Amerikaan rijdt normaliter zowel de Giro als de Tour. In 2008 eindigde hij knap vierde in de Tour, vorig jaar moest hij vrede nemen met de achtste plaats, na een gebrekkige voorbereiding door blessureleed. De 33-jarige zal met zijn ervaring ook de jongeren Dan Martin (23) en Jack Bobridge (20) begeleiden.

In de massasprints is de Tylar Farrar het speerpunt. De 25-jarige Amerikaan was één van de weinige renners die afgelopen seizoen de Brit Mark Cavendish kon kloppen. Ook in het voorjaar zal Farrar meerijden om Vansummeren en Maaskant bij te staan. Om de sprint aan te trekken kan Farrar rekenen op de Nieuw-Zeelander Julian Dean, de Zuid-Afrikaan Robert Hunter en de Braziliaan Murilo Fischer.

Renners:
Jack Bobridge (Aus), Kirk Carlson (VSt), Steven Cozza (VSt), Tom Danielson (VSt), Julian Dean (NZe), Timmy Duggan (VSt), Tyler Farrar (VSt), Murilo Fischer (Bra), Ryder Hesjedal (Can), Robbie Hunter (ZAf), Fredrik Kessiakoff (Zwe), Michele Kreder (Ned), Trent Lowe (Aus), Dan Martin (Ier), Maartijn Maaskant (Ned), Christian Meier (Can), Cameron Meyer (Aus), Travis Meyer (Aus), David Millar (GBr), Danny Pate (VSt), Thomas Peterson (VSt), Peter Stetina (VSt), Svein Tuft (Can), Johan Van Summeren (Bel), Ricardo van der Velde (Ned), Christian Vande Velde (VSt), Matt Wilson (Aus), David Zabriskie (VSt).