Kim Clijsters plaatste zich dinsdag zonder moeite voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in het Australische Brisbane. Ze klopte thuisspeelster Alicia Molik met 6-0 en 6-3. Na afloop vertelde Clijsters dat ze Justine Henin, die in Brisbane haar comeback maakt, erg sterk vond spelen in haar eerste match tegen de Russin Nadia Petrova.
Clijsters zag de wedstrijd van Henin op haar hotelkamer. "Op basis van tv-beelden is het natuurlijk moeilijk te oordelen, je krijgt een veel beter beeld wanneer je tegenover haar op de baan staat. Maar ik vond toch dat ze erg indrukwekkend was. Het leek alsof ze nooit was wegggeweest", vertelde Clijsters.

Justine Henin moet haar wedstrijd van de achtste finales wel nog afwerken, maar voorlopig liggen beide meisjes op schema om het zaterdag in de finale tegen elkaar op te nemen. "Daarom houden we van tennis, dat zijn de grote wedstrijden", zegt Clijsters. "Zelfs in toernooien als deze krijg je in de halve finale of de finale die matchen waarvoor je het allemaal doet. Spelen tegen Ivanovic, Sharapova, Venus, Serena, dat zijn de belangrijke matchen. En nu is er dus ook weer Justine", aldus nog Clijsters.

Kim Clijsters en Justine Henin speelden tot dusver 22 keer tegen elkaar, Henin leidt met 12-10.