DENDERMONDE - Voor de correctionele rechtbank van Dendermonde is het proces over de gewapende overval bij juwelier De Wolf, in Aalst, begonnen, maar meteen weer uitgesteld. Bij die overval op 27 mei 2003 raakten twee daders en een klant gewond. Het parket wil nu zowel de overvallers als de juwelier - die op de overvallers schoot - vervolgen. De rechtbank stelde het proces onmiddellijk uit naar 19 januari.
De overval op juwelierszaak De Wolf, op de Aalsterse Grote Markt, werd gepleegd door drie overvallers. In de zaak waren op dat moment twee klanten, een vertegenwoordiger en de twee zaakvoerders aanwezig. Juwelier De Wolf zelf was op dat moment achteraan de winkel in een kantoor. Een van de daders bedreigde de klanten terwijl de andere een deel van de etalage leegroofde. Daarop ontstond een schermutseling, waarbij juwelier De Wolf vanuit zijn kantoor schoot en de twee overvallers raakte. Een van de klanten raakte lichtgewond.

De drie daders vluchtten daarop weg. Een overvaller werd even later in de Burgstraat in Aalst gewond teruggevonden. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waar het verschillende weken duurde voor hij kon ondervraagd worden. Een tweede dader werd enkele dagen later opgepakt in een Antwerps ziekenhuis, waar hij voor een schotwonde verzorgd werd. De derde werd later verklikt door een van zijn kompanen. De twee gewonden hebben de feiten bekend, de derde blijft ontkennen.

Het openbaar ministerie wil nu niet alleen de drie overvallers vervolgen, maar wil ook juwelier De Wolf veroordeeld zien voor opzettelijke slagen en verwondingen. Volgens het parket zou de man immers zelf als eerste geschoten hebben, en daarbij niet alleen de overvallers maar ook de klant geraakt hebben. Bovendien, meent het openbaar ministerie, werd juwelier De Wolf zelf niet bedreigd. ,,Van wettige zelfverdediging kan dan ook geen sprake zijn'', vindt procureur Dufour van Dendermonde.

Het proces gaat verder op 19 januari. De rechtbank zal dan op verzoek van meester Vermassen de beelden van de bewakingscamera bekijken. De advocaat hoopt dat daaruit duidelijk wordt dat de juwelier niet als eerste schoot.