GOLD COAST - Justine Henin (WTA 7) heeft het zaterdag in de finale van het WTA-tennistoernooi van Gold Coast niet gehaald van de Amerikaanse Venus Williams (WTA 3). Williams, het eerste reekshoofd in Gold Coast, won de finale in twee sets met 7-5 en 6-2.
Het was de vierde keer dat Henin, titelverdedigster in Gold Coast, en Williams tegenover elkaar stonden. De eerste keer, in Berlijn, won onze landgenote. Later verloor ze in de finale van Wimbledon en in de kwartfinales in New Haven van de Amerikaanse.

Zelfs al kon ze dit jaar het toernooi in Gold Coast niet winnen, toch is het nieuwe tennisjaar voor Justine Henin weer goed begonnen. Ondanks zware krachttrainingen tijdens de winter kon de frêle Waalse niet optornen tegen het fysieke geweld van de Amerikaanse Venus Williams in de finale van Gold Coast.

Williams, het nummer drie van de wereld, maakte hij rentree na een afwezigheid van vier maanden door een polsblessure. Ze behaalde tegen Henin haar twintigste overwinning op rij en boekte haar vierde opeenvolgende toernooizege na San Diego, New Haven en de US Open.

Het begin van de finale in Gold Coast behielden beide speelsters zonder problemen hun opslag. Pas in het twaalfde spel ging Williams voor de eerste keer door de service van Henin. Het was meteen goed voor setwinst.

In de tweede set ging het heel wat vlotter voor de oudste van de twee tennissende zussen. Williams leidde al snel met 5-1. Toen pas kon Henin een break realiseren maar het baatte niet meer. Williams maakte daarna uit: 6-2.

De opslag was bepalend in deze wedstrijd, gaf ook de verliezer achteraf toe: "Ze serveerde heel goed vandaag, vooral op belangrijke momenten. ik had het mentaal moeilijk. Maar ondanks alles ben ik tevreden. Ik voelde me sterk op de baan. Ik kan nu met haar echt rally's aangaan. Al zal ik nog hard moeten werken om speelsters zoals Venus te verslaan. Maar ik weet wat me te doen staat en het verschil is niet groot meer."

Justine Henin wint dubbelspel
De finale van het vrouwen dubbelspel kon Justine Henin zaterdag wel winnen. Samen met de Amerikaanse Meghann Shaugnessy won de Waalse met 6-1 en 7-6 (8/6) van het Zweeds-Nederlandse duo Asa Carlsson-Miriam Oremans.