BRUSSEL - Deminor vraagt dat alle documenten met betrekking tot de agenda van de buitengewone algemene vergadering ten minste 30 dagen voordien publiek worden gemaakt. Zo kunnen de aandeelhouders over alle nodige informatie beschikken vooraleer hun stem uit te brengen. Dat blijkt uit een persmededeling.
Deminor is het advocatenkantoor dat de minderheidsaandeelhouders vertegenwoordigt in het dossier Lernout & Hauspie.

Het advocatenkantoor is over het algemeen tevreden met de uitspraak van de rechtbank van koophandel in Ieper. Deminor is wel verrast dat het huidige management van L & H bijkomende kredieten boven de verkoop van activa lijkt te verkiezen om in de financieringsbehoeften te voorzien.

Het toekennen van een gerechtelijk akkoord onder strikte voorwaarden verzekert tijdelijk het voortbestaan van het bedrijf. Het opwaarderen van de voorlopige bewindvoerders tot 'commissarissen inzake opschorting' zorgt bovendien voor de noodzakelijk controle en onafhankelijkheid, vindt Deminor.

De aangekondigde buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering geeft de aandeelhouders de kans om via een vertrouwensstemming het werk van elk lid van de raad van bestuur (ook Jo Lernout) te beoordelen, zegt Deminor. Indien nodig kunnen de aandeelhouders dan nieuwe, onafhankelijke verantwoordelijken aanstellen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig