Kevin Van Der Perren start seizoen met tweede plaats
De Fransman Brian Joubert heeft zondag in Quebec de Skate Canada gewonnen (213,62 ptn), de tweede manche van de GP ISU kunstschaatsen. Onze landgenoot Kevin Van Der Perren werd knap tweede (202,55). Het brons was voor de Canadees Jeffrey Buttle (198,77).
Voor Kevin Van Der Perren, die brons behaalde op de voorbije Europese kampioenschappen, was het zijn eerste competitie van het seizoen. Na de Skate Canada neemt de Ninovieter van 16 tot 18 november deel aan de Trophée Bompard in Parijs-Bercy.

Joubert had na de korte kür van vrijdag een grote voorsprong op zijn voornaamste concurrenten. Op de vrije kür van zondag stelde hij echter wat teleur en kwam hij ten val.

Kevin Van Der Perren, die vijfde stond na de korte kür, deed het uitstekend op de vrije kür (136,44 punten), en bleef daarin Joubert (135,57) en Buttle (131,92) voor.

De Fransman Yannick Ponsero stond tweede na de korte kür, maar maakte een slechte beurt in zijn vrije kür en eindigde zesde, na de Canadezen Christopher Mabee (4e) en Vaughn Chipeur (5e).