KV Mechelen duwt Brussels nog wat dieper
Na een aangenaam kijkstuk pakte KV Mechelen tegen FC Brussels zijn eerste zege van het seizoen. Het won met 4-0 en geeft de rode lantaarn door aan FCV Dender. Mechelen heeft nu 8 punten en stijgt naar de 15de plaats.
Beide trainers voerden weinig wijzigingen door ten opzichte van vorige week. Maes verving de geblesseerde Asare door Aleksandar Bajevski. Bij Brussels kwamen Verdonck en Petö in de ploeg ten koste van de geblesseerde Kargbo en Matumona.

De eerste helft was er een van twee gezichten. Nauwelijks het bekijken waard de eerste twintig minuten, kansen en goals daarna.

Nong stak het vuur aan de lont na 25 minuten, maar de Kameroener stuitte op Nys. Tien minuten later was het alweer Nong die zich goed doorzette. Terwijl Imschoot een zee van ruimte had op rechts, verkoos Nong Bajevski aan te spelen, die buitenspel stond. Mechelen bleef drukken en even nadien was het dan toch raak. Geudens vond de vrijstaande Bajevski op links. De Macedoniër bracht de bal slecht voor, maar Persoons kon nog net bij de bal. Haydock tikte de middenvelder aan en Ivens bedankte met zijn vierde strafschopdoelpunt van het seizoen.

Mechelen ging resoluut op zoek naar een tweede doelpunt. En dat kwam er ook. Van Hoevelen gooide de bal voor doel. Via een Brussels hoofd kwam de bal bij Geudens, die knap met de borst controleerde en staalhard binnentrapte. Brussels dreigde enkel via een kopbal van Fort. Brussels coach Cartier besefte dat er iets moest gebeuren en verving Verdonck door een extra aanvaller, de 17-jarige Motulu. De Congolese Belg kreeg de eerste kans van de tweede helft, maar zijn kopbal werd gemakkelijk gepakt door Kempeneer.

Tweede van Nong

Twintig minuten voor tijd nam Mechelen met een mooie aanval alle twijfels weg. Geudens bereikte Imschoot, die in één tijd doortikte naar Nong. De ex-speler van Brussels was sneller op de bal dan Nys en schoof zijn tweede van het seizoen binnen. Met deze 3-0 ging het licht definitief uit bij Brussels. Even later deed Nong op pass van de ingevallen Vleminckx de netten opnieuw trillen. Deze 4-0 nederlaag is meteen de zwaarste nederlaag van het seizoen voor de bezoekers.

Volgende week wacht voor de Brusselaars met Dender alweer een zespuntenwedstrijd.