Nalbandian is de man in vorm
De Argentijn David Nalbandian (ATP 21) heeft zondag het Masters Series tennistoernooi van Parijs-Bercy (2,082 miljoen euro) gewonnen. In de finale versloeg hij de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 2) met 6-4 en 6-0. Voor de 25-jarige Nalbandian was het zevende ATP-titel, de tweede dit jaar na Madrid.
Het is de tweede zege van de Argentijn in de Masters Series, na zijn overwinning twee weken geleden in Madrid. Nalbandian wordt zo de tweede tennisser na de Rus Marat Safin (2004) die deze dubbel realiseert. Maandag stijgt de Argentijn naar de negende plaats op de wereldranglijst.

Nalbandian is in vorm. Nadat hij in Madrid de beste drie tennissers ter wereld versloeg, klopte hij in Parijs Federer en Nadal. Hij is de eerste tennisser die daarin slaagt sinds Federer en Nadal het commando genomen hebben in het mannentennis.

Rafael Nadal, drievoudig winnaar van Roland-Garros, kon na de Amerikaan Andre Agassi de tweede tennisser worden die de twee grote toernooien van Parijs kon winnen. Het nummer twee ter wereld leidde tegen Nalbandian met 4-3 in de eerste set, maar verloor daarna negen spelletjes op rij.