Acht doden bij vliegtuigcrash in woonwijk Sao Paulo
SAO PAULO - Een klein straalvliegtuig is zondag kort na zijn vertrek van een klein vliegveld in de Braziliaanse stad Sao Paulo neergestort in een dichtbevolkte woonwijk. Daarbij zijn volgens de autoriteiten minstens acht mensen omgekomen en drie gewond geraakt.
Het zou gaan om een Learjet 35 van een in patiëntenvervoer en vervoer van donororganen gespecialeerd luchttaxibedrijf. Onder de doden waren vier mannen, twee vrouwen, een kind en nog een persoon. De autoriteiten konden nog niet zeggen hoeveel mensen aan boord van het vliegtuig waren en hoeveel slachtoffers inzittenden van het toestel waren of bewoners van getroffen huizen.

Ooggetuigen vertelden de zender Record TV dat het vliegtuig neerstortte terwijl het klaarblijkelijk probeerde terug te keren naar het vliegveld Campo de Marte, van waar het kort daarvoor was opgestegen voor een vlucht naar Rio de Janeiro.

Na het neerstorten ontstond een brand, die door de brandweer snel kon worden geblust. Eén woonhuis werd volledig verwoest, zeker twee andere huizen raakten beschadigd. Bijna zestig brandweerlieden zochten tussen de brokstukken naar slachtoffers.

Bij een ander vliegveld in Sao Paulo, Cogonhas, deed zich in juli een ongeluk voor dat aan 199 mensen het leven kostte.