VIDEO: Nederlandse YouTube-ster in show Oprah Winfrey
De Nederlandse YouTube-ster Esmee Denters zit dinsdag op de Amerikaanse televisie in een uitzending van Oprah Winfrey. Dat heeft de Amerikaanse talkshowpresentatrice gezegd in een filmpje op YouTube. Denters bevestigde het nieuws zondag op haar website.
Winfrey noemt de 19-jarige Denters in de videoboodschap 'verrukkelijk'. Volgens de Amerikaanse tv-persoonlijkheid is Denters dankzij YouTube 'heel beroemd' en heeft de Nederlandse 'een fantastische kans gekregen op een lange muziekcarrière, terwijl ze op haar slaapkamer begon met zingen'.

Denters werd beroemd via de videowebsite. Ze plaatste daarop filmpjes waarin ze liedjes van onder meer Shakira en Beyoncé zong. In juni tekende ze een contract bij Tenman Records, het nieuwe label van Justin Timberlake.

Het entertainmentblad The Hollywood Reporter meldde zondag al dat Winfrey op YouTube een digitaal kanaal begint. Op die site zijn hoogtepunten, backstagefilmpjes en extra materiaal van haar televisieshows te zien. Naast Denters zijn ook YouTube-oprichters Chad Hurley en Steve Chen deze week te gast in haar talkshow, ter gelegenheid van de nieuwe samenwerking tussen de twee partijen. Het digitale kanaal wordt deze week gelanceerd.