Zieke Albert Europees kampioen bij de beloften
Niels Albert is zondag in het Zwitserse Hittnau voor de derde keer op rij Europees kampioen veldrijden geworden. Hij reed al in de eerste ronde weg van zijn concurrenten en eindigde voor de Duitser Philipp Walsleben en de Tsjech Lukas Kloucek. De jonge Quentin Bertholet werd knap zesde.
Zelfs ziekte kon Albert niet van een derde opeenvolgende Europese titel houden. Na afloop van de Koppenbergcross was het duidelijk dat Albert diep was moeten gaan om de zesde plaats veilig te stellen. 'Ik kan alleen hopen dat het in het EK minder slecht gaat', stelde hij toen.

'Genezen was ik zeker niet', liet Albert zondagnamiddag optekenen. 'De komende dagen neem ik sowieso volledige rust om uit te zieken en te herstellen. Toch wilde ik niet wachten om de rest op achterstand te zetten. Bij een voorsprong kan je een moment van pech nog overleven. Pas in de slotfase nam ik gas terug', stelde Albert.

De volgende doelen van Albert zijn duidelijk. 'Aangezien ik Hamme-Zogge door dit EK heb gemist, moet ik vanaf nu de voorkeur geven aan de Gazet van Antwerpen Trofee boven de Superprestige. Daarnaast is er natuurlijk het WK. De regenboogtrui veroveren beschouw ik als een noodzaak om mijn carrière als belofte af te sluiten', verduidelijkte de Europese kampioen.