Belgisch kampioen hockey Royal Antwerp HC heeft zich zondag geplaatst voor de achtste finales van de Euroleague (m). Antwerp verloor zondagmiddag in Sint-Job-in-’t-Goor in groep B met 1-2 van de Spaanse kampioen Real Club de Polo de Barcelona, een van de beste teams ter wereld, maar gaat toch een ronde verder.
Na een 3-3 gelijkspel vrijdag tegen het Russische Dinamo Elektrostal en het zware verlies van de Russen tegen Barcelona (2-9), mochten de Antwerpenaren zondag met minder dan zeven doelpunten verschil verliezen om tweede te worden in de groep. Antwerp plaatst zich zo net als groepswinnaar Barcelona voor de achtste finales van de Euroleague, die in het paasweekend in maart 2008 gespeeld wordt. Vorige week plaatste ook Belgisch vicekampioen Waterloo Ducks zich voor de achtste finales.

Antwerp klom zondag tegen Barcelona op voorsprong via de Japanner Tobita. Na de pauze kwamen de Catalanen op gelijke hoogte via Fabragas en kort voor het einde bezorgde Wein Barcelona de overwinning (1-2).