De Koerdische rebellen van de PKK hebben in het noorden van Irak acht Turkse soldaten vrijgelaten. De Turkse militairen, die eind oktober waren gevangen genomen, zijn aangekomen in Turkije.
De Turkse militairen waren op 21 oktober gevangen genomen tijdens een aanval van de PKK-rebellen op Turks grondgebied, vlakbij de Turks-Iraakse grens. Bij die aanval vielen ook twaalf doden.

De Turkse soldaten werden zondagochtend vrijgelaten in het Koerdische deel van Irak. Ze werden overgedragen aan de lokale autoriteiten van Koerdisch Irak. Vanmiddag landde het militaire vliegtuig, dat vertrokken was op de luchthaven van Erbil in Noord-Irak, op de luchtmachtbasis van Diyarbakir. Daar konden de bevrijde militairen telefoneren naar hun familie.

De PKK-rebellen vielen op 21 oktober een Turkse militaire eenheid aan nabij de Turks-Iraakse grens. Zeventien soldaten werden toen gedood. Sindsdien was de spanning tussen Irak en Turkije fel toegenomen.

De internationale conferentie over Irak, die vrijdag en zaterdag plaatsvond in Istanboel, werd bijna volledig gedomineerd door de Turks-Iraakse relaties. De Turkse premier Reccep Erdogan dreigde er mee om militair tussenbeide te komen tegen de PKK-rebellen. De Iraakse president Al Maliki beloofde dat hij alles in het werk zal stellen om de aanvallen van de Koerdische verzetstrijders vanuit zijn land tegen te houden.