De Pakistaanse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de lokalen van een privételevisiezender in Islamabad doorzocht en geprobeerd materiaal in beslag te nemen. Dat meldt een van de producers van de zender.
‘De politie kwam ons bureau binnen en een ambtenaar van justitie probeerde onze audiovisuele uitrusting in beslag te nemen’, verklaarde Tatal Hussain, de informatiedirecteur van zender Aaj TV. De agenten ‘hadden geen enkele machtiging’, aldus de man.

Net voor de afkondiging van de noodtoestand in Pakistan zaterdagavond door president Pervez Musharraf werden de programma’s van de nationale privézenders onderbroken.

De afkondiging van de noodtoestand in Pakistan leidde tot bezorgdheid in Washington, Londen en New Delhi, die Musharraf oproepen om het pad van de democratie in te slaan.

‘De actie is erg teleurstellend’, stellen de Verenigde Staten in een communiqué. ‘President Musharraf moet zijn belofte nakomen: in januari vrije en eerlijke verkiezingen organiseren en zijn functies als legerchef opgeven, vooraleer hij opnieuw de presidentiële eed aflegt’, luidde het.

Ook de Europese Commissie, die zei ‘bezorgd’ te zijn over de beslissing van de Pakistaanse president, wenst ‘een snelle terugkeer naar de democratie’.