WASHINGTON _ Vier Amerikaanse militairen zijn gewond geraakt, toen hun helikopter gisteren door slecht weer in Afghanistan crashte. Dat meldt het Pentagon in een communiqué. Ze maakten alle deel uit van de bemanning, maar verkeren niet in levensgevaar.
Bommenwerpers van het type F-14 Tomcat afkomstig van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt hebben het wrak van het gecrashte toestel vernietigd nadat een tweede helikopter de gestrande bemanningsleden had opgepikt.

De Taliban heeft verklaard dat bij 'het neerhalen van de twee helikopters' zeker vijftig Amerikanen omgekomen. Dat zegt Amir Khan Muttaqi van de Talibaanse inlichtingendienst. De Taliban kunnen hun bewering echter niet staven met bewijzen.

Pakistaanse vrijwilligers

Ondertussen zijn een duizendtal Pakistaanse strijders Afghanistan binnengetrokken om de Taliban te steunen in hun strijd tegen de VS. Daarmee komt het aantal manschappen dat de grens is overgestoken sinds donderdag op 3.000. 'Een groep van 1.000 vrijwilligers is vertrokken uit Bajaur in het noord-oosten van Pakistan, en is Afghanistan binnengetrokken met een 40-tal voertuigen', verklaarde Mohammed Ismail, een leider van Tehreek Nifaz-e-Sharia Mohammadi (TNSM - een groep die een strikte toepassing van de islamitische wet voorstaat). Een andere groep vertrekt zondag, zei Ismail nog.