Het reddingsplan voor de Duitse bank Hypo Real Estate (HRE) is met een sisser afgelopen. Dat bevestigt de bank zaterdag. Het bankenconsortium dat een deel van het nodige kapitaal zou leveren, heeft zich teruggetrokken.
Maandag werd beslist dat de overheid samen met een consortium van banken 35 miljard euro op tafel zou leggen om Hypo van de ondergang te redden.

Een eerste pakket van 14 miljard euro en een tweede van 21 miljard zou voldoende zijn om de bank uit de turbulentie van de financiële crisis te houden. Het bankenconsortium zou in totaal 8,5 miljard aanleveren.

Volgens de Duitse krant Welt am Sonntag heeft Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, echter berekend dat er tot eind dit jaar nog 50 miljard euro nodig is en tegen eind 2009 zelfs 70 tot 100 miljard om de bank te redden.

Hypo Real Estate behoort met een balanswaarde van 400 miljard euro tot de grootste financiële concerns in Duitsland en is gespecialiseerd in grote financieringsprojecten, zoals kantoorgebouwen, hotels en luchthavens.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in