De 18-jarige Hasselaar, die in het Amerikaanse Kentucky in de gevangenis heeft gezeten, is donderdag thuisgekomen. Hij landde in de loop van de namiddag op Zaventem.
De jongeman belandde begin augustus in de cel, omdat hij zijn chatvriendinnetje wilde ontmoeten. Die was in werkelijkheid 13 jaar, terwijl ze had laten uitschijnen dat ze 16 jaar oud was.

Bovendien werden in de mailbox van de Hasselaar naaktfoto's gevonden, die de twee via de webcam hadden uitgewisseld. De Hasselaar werd opgepakt door de plaatselijke sheriff op verdenking van pedofilie en het bezit van naaktfoto's van minderjarigen.

Een Grand Jury boog zich afgelopen dinsdag over het dossier van de Hasselaar en die volksjury besliste dat het niet tot een rechtszaak kwam. De Hasselaar sprak volgens de openbare aanklager en de ouders van het meisje de waarheid. Hij werd vrijgelaten.

Het parket van Hasselt maakte woensdag bekend dat er in ons land een informatieonderzoek is opgestart om na te gaan of er in België strafbare feiten zijn gepleegd. De politie nam voor het onderzoek de computer van de jongeman in beslag.