'Vergelijkingen met Aldi en Lidl betrouwbaar'
De warenhuisketen Colruyt zegt in een persbericht dat de prijsvergelijkingen die ze op haar kasticket maakt met producten van concurrenten wel degelijk betrouwbaar zijn.
Colruyt reageert met de mededeling op een artikel in Het Laatste Nieuws waarin Aldi en Lidl de warenhuisketen beschuldigen van het maken van valse prijsvergelijkingen. Ze argumenteren dat Colruyt appels met peren vergelijkt.

'Voor onze prijsvergelijking met een andere winkel vergelijken we alle vergelijkbare producten. Het gaat om alle nationale merken en de goedkoopste producten van vergelijkbare kwaliteit', zo stelt Colruyt.

'We kiezen producten die zo dicht mogelijk dezelfde kwaliteit benaderen. Om te kunnen vergelijken houden we rekening met heel wat elementen. Al die criteria houden we nauwgezet in de gaten', aldus Colruyt.

Volgens de warenhuisketen zijn de voorbeelden die Aldi aanhaalt niet juist. 'Zo zegt Aldi dat zijn pannenkoeken bereid zijn met echte melk voor 1,59 euro, terwijl de pannenkoeken van Colruyt 1,47 euro kosten maar worden bereid met melkpoeder, wat ongeveer vier keer minder kost dan melk.'

Volgens Colruyt is dat argument ongegrond. 'Melkpoeder is duurder dan echte melk, in plaats van vier keer goedkoper. Melk maakt bovendien slechts 3 procent uit van de kostprijs van pannenkoeken. Tot slot is nergens bewezen dat melkpoeder kwalitatief minder goed is dan echte melk.'

Producten waarvan de kwaliteit te veel afwijkt, neemt Colruyt bewust niet op zijn de prijsindex. 'Wie inzage wil in de producten die we vergelijken, kan dat op aanvraag doen in elke Colruytwinkel.'

'We zijn er gerust in dat onze vergelijking op een correcte manier gebeurt en dat onze prijsindex een betrouwbaar beeld geeft van het globale prijsverschil tussen twee winkels', zo besluit Colruyt.