De leider van de Birmaanse junta, generaal Than Shwe, zal persoonlijk overleggen met oppositieleidster Aung San Suu Kyi. Wel moet Suu Kyi eerst haar houding van 'confrontatie' en 'vernietiging' afzweren, melden de staatsmedia in Myanmar.
De autoriteiten hebben duizenden arrestaties verricht en kloosters overvallen. Het aantal doden en gewonden die vielen bij de demonstraties van vorige maand wordt onderschat, zegt de Franse ambassadeur in Myanmar, Jean-Pierre Lafosse.

Een buitenlandse hulpverlener in Myanmar zei op voorwaarde van anonimiteit dat hij van verschillende kanten heeft gehoord dat achtduizend mensen zijn opgepakt in Rangoon en de omringende regio.

Soldaten doen 's nachts invallen in huizen van mensen die hebben deelgenomen aan de demonstraties, zei hij. De staatsmedia meldden donderdag dat 2.093 mensen zijn opgepakt naar aanleiding van de demonstraties en dat 692 van hen weer zijn vrijgelaten.

De junta zegt dat bij de demonstraties voor democratie tien doden zijn gevallen, maar dissidenten spreken van mogelijk tweehonderd doden. Dissidenten zeggen ook dat er tot zesduizend arrestaties zijn verricht.