De rechterhand van Johan Bruyneel bij Discovery Channel, Dirk Demol, heeft nog geen zekerheid voor volgend seizoen. Hij weet dus nog niet of hij Bruyneel volgt naar Astana.
"Ik heb contacten met enkele ploegen waarvan ik de naam niet vrij wil geven. Tot op heden is er niets concreets. Astana? Ik heb Johan Bruyneel vrijdag een laatste keer gehoord. Sindsdien moet ik ook alles via de pers vernemen. Ik wacht op een telefoontje van hem. Voor Parijs-Tours zou ik graag weten waar ik aan toe ben. Ik kan niet ontkennen dat er al gesprekken waren tussen Johan en mezelf. Of ik weigerachtig sta tegenover een overstap naar Astana? Dat zien we dan wel. Meer kan ik echt niet zeggen. Ik hou mijn telefoon in het oog", lachte Dirk Demol.

Voor Lorenzo Lapage is er geen plaats als adjunct-sportdirecteur bij het Kazakse team. "Ik heb zelf contact met Bruyneel genomen en die heeft me onmiddellijk gezegd dat alle plaatsjes volzet zijn. Ik kijk dus verder uit naar een nieuwe werkgever. Ik heb ook gelezen dat Michel Vaarten een bondscoach zoekt voor de juniorescategorie. Misschien is dat wel iets voor mij. Ik werkte in mijn carrière toch 99 zesdaagsen af en kan dan ook zeggen dat ik die stiel ken", meldde Lorenzo Lapage.