Fortis stijgt in Brussel meer dan 4 procent en trekt de Bel20 omhoog.

De Bel20 gaat voor de vierde dag op rij omhoog en stijgt omstreeks 12.00 uur met 1,2 procent tot 4.431,46 punten.

Fortis stijgt 4,2 procent tot 21,8 euro. Dexia volgt met 3,5 procent winst tot 23,9 euro. KBC stijgt 1,3 procent en overschrijdt weer de grens van 100 euro.

Omega Pharma wint 0,4 procent tot 62,9 euro. De intekenprijs van Arseus, de business-to-businessdochter van Omega Pharma die vrijdag voor het eerst op Euronext Brussel en Amsterdam noteert, is vastgelegd op 10,25 euro. Het aanbod werd twee maal overingeschreven. Arseus haalt op die manier met zijn beursgang 271,3 miljoen euro op. 209,8 miljoen euro komt in de kas van Omega Pharma terecht en het vers kapitaal voor Arseus loopt op tot 61,5 miljoen euro.

'Het aandeel Omega Pharma werd de voorbije weken afgeremd door de onzekerheid over de beursgang en prijszetting van Arseus. Dat is nu opgelost, waardoor de rerating van het aandeel kan ingezet worden. Sectorgenoten in de OTC-markt zijn zo'n 20 procent duurder dan Omega Pharma', zegt een analist van ING Wholesale Banking.

Op de brede markt is Dolmen de uitschieter. Het aandeel stijgt 7,2 procent tot 14,20 euro. Dolmen haalt voor 'ongeveer 24 miljoen euro' aandelen uit de markt. Elke aandeelhouder kan voor elke zes aandelen die hij bezit een aandeel aan Dolmen verkopen. Dolmen biedt 17 euro bruto of 15,47 euro per aandeel. Analist Nico Melsens van KBC Securities raadt de aandeelhouders aan op het bod in te gaan.

De informaticadienstengroep zei verder dat het de Belgische en Luxemburgse activiteiten van de Japans-Nederlandse telecomgroep NEC Philips Unified Solutions overneemt. De herstructurering en de integratie van het bedrijf zal het resultaat van het huidige boekjaar negatief beinvloeden.

IBt (+8,9% tot 4,54 euro) probeert recht te krabbelen van de zware klappen die het in de afgelopen dagen te verduren kreeg. In geen tien dagen tijd zag de maker van radioactieve implantaten tegen kanker de helft van haar waarde in rook opgaan.

Het biotechnologiebedrijf Thrombogenics (+0,3% tot 9,98 euro) heeft een overeenkomst gesloten met Rhein Minapharm voor de productie, de ontwikkeling en de commercialisering van THR-174, een verbeterde versie van het bloedklonteroplosmiddel Stafylokinase.

De Lierse specialist in informaticaoplossingen Porthus heeft een contract binnengerijfd in Roemenie. Porthus gaat er, samen met enkele consortiumpartners, de implementatie van een centraal databasesysteem voor nummeroverdraagbaarheid verzorgen. Porthus noteert op Alternext, waar er dagelijks enkel om 15.30 uur een koers gevormd wordt.