Hamilton kan geschiedenis schrijven    in China
De Britse F1-rookie Lewis Hamilton kan dit weekend autosportgeschiedenis schrijven. Als hij zondag de Grote Prijs van China wint, dan is Hamilton de eerste piloot uit de geschiedenis die in zijn rookieseizoen wereldkampioen Formule 1 wordt.
Met nog twee GP's te gaan telt Hamilton in de WK-stand 12 punten voorsprong op zijn ploegmaat bij McLaren-Mercedes Fernando Alonso en 17 punten op Ferrari-rijder Kimi Räikkönen.

Hamilton wordt dit weekend wereldkampioen als hij als eerste de finishlijn overschrijdt, voor Alonso eindigt of slechts een puntje toegeeft op de tweevoudige wereldkampioen. Hij moet in dit laatste scenario wel in de top 5 van de uitslag eindigen en eventueel ook nog rekening houden met Räikkönen, al lijkt diens rol uitgespeeld. Na China volgt op 21 oktober nog de GP van Brazilië op het circuit van Interlagos.

In zijn rookieseizoen presteerde Hamilton fenomenaal. In liefst 14 van de 15 GP's reed Hamilton in de punten. De jonge Brit pakte ook al vier zeges, waarmee hij even goed doet als de Canadees Jacques Villeneuve in diens eerste jaar in 1996.

"Ik denk positief. Mijn doel is winnen. Ik bereid me op dit weekend voor net zoals de voorbije GP's", zegt Hamilton donderdag in Shanghai. "Alles ligt nog zo dicht bij elkaar, het is moeilijk om voorspellingen te doen. Racen in China is altijd erg opwindend, ik voel me klaar om de uitdaging aan te gaan", aldus nog Hamilton.