Tom Steels wil met neef Stijn naar de Spelen
Tom Steels keert terug naar de Landbouwkredietploeg van manager Gerard Bulens waar hij in 2003 en 2004 al aan de slag was. Tot aan eind 2008 blijft de viervoudige Belgische kampioen actief. Dan wil hij zich toeleggen op een, eventuele, deelname aan de Olympische Spelen
"Ik wou nu nog niet stoppen als wielrenner. Daarom ook dat ik een aanbieding van de Landbouwkredietploeg gretig aannam. Ik kom eigenlijk terug naar een vertrouwde stal", zegt de 36-jarige Steels, die Predictor-Lotto verlaat.

"Op mijn leeftijd wil je niet meer voor verrassingen komen te staan en bovendien mag ik mijn eigen programma, in samenspraak met de ploegleiding, verder uitstippelen. Ik kan dus mijn geliefkoosde koersen als de Vlaamse klassiekers afwerken. Ik zou ook graag naar de Olympische Spelen trekken. Dit met Stijn Steels voor wat betreft de ploegenachtervolging. Natuurlijk is dat geen evidentie. Eerst moeten wij ons immers kwalificeren als land."

"De kans dat ik dit jaar nog op de weg rijd is heel miniem of zeg maar onbestaande. Ik sukkel met een zitvlakblessure en mag pas vanaf volgende week opnieuw fietsen. De 'sluitingsprijs' Putte-Kapellen komt dus iets te vroeg voor mij. Ik ga wel voluit trainen op de piste. Een zesdaagse zit er zeker niet in. Ik wil conditioneel in orde zijn eind november, begin december. Ervaring op de piste heb ik, juist moet ik mijn kennis wat afstoffen", gaf Tom Steels mee.

Sportdirecteur Claude Vancoillie is heel blij met de terugkeer van Tom Steels naar Landbouwkrediet-Tönissteiner. "Ik ben in 1993 begonnen bij Vlaanderen als sportdirecteur en toen was Tom Steels daar ook. Nu stopt hij na het BK van volgend jaar met onze Landbouwkredietkleuren aan. In feite is Tom een rode draad doorheen mijn hele carrière als sportdirecteur. Ik heb heel graag met hem gewerkt en zal dat in 2008 ook evenzeer doen. Aan die jongen weet je wat je hebt. Een supergast", bewierookte Claude Vancoillie zijn nieuwe aanwinst.

Dat Tom Steels graag met zijn neef Stijn Steels naar de Olympische Spelen wil is niet zo evident, weet pistebondscoach Michel Vaarten. "Stijn en Tom Steels zouden als koppel de ploegenachtervolging willen rijden. Voor de OS komen er slechts tien landenploegen in aanmerking. Dat is niet veel. De kans dat we ons kwalificeren is niet klein, maar ook niet groot. Er zal daarvoor keihard gewerkt moeten worden. Hebben wij een ticket voor de ploegenachtervolging op zak, dan blijft de vraag wie er mag gaan. Ik heb een hele resem renners die hiervoor in aanmerking komen. Bovendien is het ook niet simpel om jongens los te weken bij hun teams voor het pistewerk. Het lijkt allemaal gemakkelijk, maar dat is het zeker niet. Er zijn vele onbeantwoorde vragen en het zal serieus puzzelen geblazen zijn mochten wij ons dan al kwalificeren voor Peking", besloot Michel Vaarten.