Mbenga hoopt fit te raken voor start NBA
"De knie voelt weer fantastisch", zegt Mbenga aan Dallas Morning News. "Op trainingskamp kon ik al heel wat oefeningen afwerken. De volgende stap is een wedstrijd vijf tegen vijf."
Op het einde van de maand begint in de Verenigde Staten het nieuwe NBA-seizoen. Voor Didier Mbenga komt de start misschien nog iets te vroeg.
Onze 26-jarige landgenoot trainde dinsdag pas voor de eerste keer mee met zijn team Dallas Mavericks nadat hij in februari de kruisbanden van zijn rechterknie scheurde. "De knie voelt weer fantastisch", zegt Mbenga aan Dallas Morning News. "Op trainingskamp kon ik al heel wat oefeningen afwerken. De volgende stap is een wedstrijd vijf tegen vijf."

Naast zijn knieblessure liep Mbenga onlangs ook een lichte kuitkwetsuur op. Daardoor raakte hij enkele weken achter op zijn revalidatieschema. "Maar nu kan ik weer lopen, springen en glijden zonder dat het pijn doet", zegt 'DJ' Mbenga. Bij Dallas is de centerplaats normaal voorzien voor Erick Dampier. Maar omdat die lange tijd out is door een schouderblessure, wordt de Senegalees DeSagana Diop titularis. Mbenga is nummer 2 en zal in zijn vierde NBA-seizoen dus ongetwijfeld heel wat speeltijd krijgen.

Vorig seizoen trad Mbenga aan in 21 matchen. Gemiddeld was hij goed voor 3 minuten 48 seconden, 0,8 punten, 0,5 rebounds en 0,2 blocks.