De Raad van State heeft de benoeming opgeschort van een hoge functionaris bij de dienst voor kinderbijslag. De benoeming was gebeurd door ex-minister van Volksgezondheid Rudy Demotte. Dat meldt La Dernière Heure.
In maart benoemde Demotte een hoge functionaris die hij had gekozen uit vier kandidaten die waren weerhouden door het selectiebureau Selor. Probleem: de door Demotte gekozen kandidaat werd 'geschikt' bevonden, terwijl een andere als 'zeer geschikt' was beoordeeld door Selor. Die laatste kandidaat stapte daarop naar de Raad van State.

De Raad van State zegt dat de minister zijn keuze niet motiveert en de minder goede elementen van de weerhouden kandidaat verdoezelt en is dan ook van oordeel dat de gedupeerde kandidaat het slachtoffer werd van een 'zwaar vooroordeel' en 'een aanval op zijn eer en reputatie'.

Rudy Demotte had zijn keuze voor het parlement als volgt verklaard: 'Er zijn mensen die perfecte koude vissen zijn en hun zaken tot in de vingertoppen beheersen, maar die niet in staat zijn op een correcte manier leiding te geven.'

Het zal nog enkele maanden duren voor de Raad van State een definitieve beslissing neemt over de benoeming.